Workshops vrouwendag 14 maart 2020


Verdieping met Erica

Het thema van deze workshop is: ‘Het verstaan van Gods stem’

Maar hoe weet je dat het Zijn stem is, en hoe spreekt Hij dan? En wat moet je er dan mee wanneer je denkt dat Hij tot je spreekt?

Allerlei vragen die je bezig kunnen houden, maar ook kunnen weerhouden om  daadwerkelijk Zijn stem te volgen om zo ook een stem in deze wereld te mogen zijn.

Dit is een praktische workshop die jou meer vrijmoedigheid kan geven bij het ingaan op een spreken van God. Laat je uitdagen!

Deze workshop is vol!


Bloemschikken

Wil je creatief aan de slag en geniet jij ook zo van de prachtige kleuren en geuren van bloemen? Meld je dan aan voor deze leuke workshop bloemschikken, verzorgt door Elly Bos van ‘Elly’s Bloemenshop’. Haal het voorjaar in huis met je zelfgemaakte voorjaarsbloemstuk! 


Handletteren

Margreet Berghout uit Nieuwerkerk ad IJssel is een echte ‘’paperlover’’. Sinds 2016 doet ze aan ‘’biblejournaling’’; het verwerken van preken of overdenkingen d.m.v. tekeningen en handletteren in een Bijbel. Een fijne manier van Bijbellezen en om tijd met God door te brengen volgens Margreet.  

Door het biblejournalen is Margreet gaan handletteren. Ze is hier erg enthousiast over en ziet er naar uit om op de vrouwendag een workshop handletteren te geven. Tijdens deze workshop zal ze laten zien dat iedereen kan handletteren en er niet veel voor nodig is, behalve veel oefening! Je kunt er heel veel kanten mee op; je kunt bijvoorbeeld een kaart, label of je Bijbel persoonlijk maken. Zelfs je agenda of boodschappenlijstje kan je leuker maken! 

Als deelnemer van deze workshop ga je zelf aan de slag met de basistechnieken die Margreet uitlegt. Ook zal ze verschillende voorbeelden laten zien. Margreet ziet er naar uit jou te ontmoeten! 


Drama met poppen

Vanwege te weinig aanmeldingen is besloten deze workshop uit het programma te halen.

Deze workshop wordt gegeven door Carla Vis. Carla is 20 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waarin zij regelmatig poppen gebruikte bij het lesgeven. Inmiddels heeft ze sinds 2013 een poppentheater en geeft ze voorstellingen door heel Nederland. Ook geeft ze dramalessen op scholen. Zie voor meer informatie www.poppenenmeer.nl

Je gaat in deze workshop aan de slag met jezelf en met poppen. Na een intro met bewegen en samenwerken oefen je met allerlei soorten poppen. Je ontdekt karakter, stemgebruik en beweging. Daarna steek je een gelijkenis uit de Bijbel in een modern jasje waarin er ruimte is om zelf een rol te spelen of met de pop. Speelplezier en gezelligheid staan voorop. Ervaar hoe leuk het is om samen te ‘spelen’. Carla ziet je graag bij deze workshop! 


Schilderen

Net als zingen kan schilderen een vorm van aanbidding zijn. Dynamisch, sereen, kleurrijk of zwart/wit. Allemaal keuzes die je misschien niet met woorden kan uitdrukken maar wel beeldend. Laat elke creatieve keuze die je maakt geïnspireerd zijn door God en het totaal beeld tot eer van Zijn glorie komen. In deze workshop sta je even stil en geef je God de ruimte in het creatieve proces.  
 
Lekker een kwast nemen en schilderen maar. Het resultaat zal prachtig worden. 
Deze workshop is voor beginners en gevorderden. 

Lezing/Workshop ‘Discipelschap, Jezus volgen in je dagelijks leven’

Lenie Belonje en Nadine van Wingerden geven deze workshop over discipelschap. Hoe leef je elke dag dichtbij Jezus zodat je vervuld mag worden met Zijn liefde? En hoe mag  je deze liefde uitdelen aan de mensen om je heen? 

Aan de hand van de Bijbel ga je kijken naar het leven van Jezus, hoe Hij leefde als kind van de Vader. Een leven in afhankelijkheid van God.  

Samen ga je nadenken over de struggles die er kunnen zijn om dichtbij jezus te zijn. Soms is het lastig om tijd te nemen voor gebed, om de Bijbel te lezen of om tijd te nemen om stil te zijn en te luisteren naar Zijn stem. 

Is het jouw verlangen om dichtbij Jezus te leven, te groeien in intimiteit met Hem en een zegen te zijn voor de mensen om je heen? Of is het jouw verlangen om een kanaal te zijn voor Gods liefde en kracht? Kom dan naar deze workshop. 

Maar je bent ook welkom als je juist hiermee worstelt, als je het lastig vindt om tijd te nemen om bij God te zijn. Of als je verlangt naar meer vrijmoedigheid om te getuigen van Jezus en om Zijn liefde uit te delen aan de mensen om je heen. 

Tijdens de workshop is er ruimte voor gesprek en/of een creatieve verwerking in kleine groepjes.  

Leonie en Nadine zien er naar uit jou te ontmoeten! 

(mp3) Wandeling

Deze wandeling wordt verzorgd door Annelies Mertens van Pit coaching (www.pitcoaching.nl) uit Nieuwerkerk ad IJssel. Naast haar werk als coach, waarin ze mensen helpt tot bloei te komen zoals God dat heeft bedoeld, organiseert ze wandelingen. Zie www.beleveniswandeling.nl.  

Geniet van een wandeling met verdieping in het Schollebos: 

God ontmoeten kan op veel verschillende manieren. Vaak vinden we het lastig om stil te worden, tijd te nemen of de rust te ervaren om te ontvangen hetgeen God ons wil geven. 

God wil dichtbij ons komen. Hij wil zich kenbaar en zichtbaar maken. God openbaart zich op vele manieren, door het Woord, door de natuur en in de stilte mogen wij zij stem (leren te) verstaan. 

Door jou mee te nemen op deze mp3 wandeling, mag je luisteren naar stukjes tekst uit de bijbel afgewisseld met mooie muzikale nummers. Ondertussen wandel je mee in de groep, hoef je niks te delen maar mag je gewoon genieten van Gods schepping. Het thema van deze unieke mp3 wandeling is: Nabijheid. Je zult ervaren dat je bemoedigd, bevestigd of verwonderd kan raken door deze manier van geloofsbeleving. God kent jou als geen ander en Hij wil graag met jou op pad! Wandel je mee?